Despre Agrifarm

Înființată în anul 1999 de firma germană FAHMRA BETEILIGUNGSGESELLSCHAFT mbH, S.C. AGRIFARM S.R.L. Craiova desfășoară activitate pe raza județului Dolj, fiind o societate cu profil agricol bazată pe profit, dar cu o mare răspundere socială și ecologică.

S.C. AGRIFARM S.R.L. are asigurată întreaga infrastructură și dotare necesare realizării produselor și serviciilor ofertate clienților și partenerilor săi. Această infrastructură include clădiri, terenuri agricole, mijloace fixe și de transport, echipamente tehnologice, aparatură de măsură și control, obiecte de inventar. Ele constituie patrimoniul societății care este administrat de conducerea executivă a societății.

Pentru derularea activității curente a firmei în bune condiții, precum și pentru executarea de lucrări de prestări servicii către terți, societatea este dotată cu utilaje performante, moderne, de ultimă generație: 8 tractoare Claas și Case cu o putere instalată de peste 1.600 CP, combine Claas și New Holland cu putere instalata de 800 CP, întreaga gamă de utilaje, mașini și echipamente agricole, pluguri reversibile, discuri, combinatoare, semănători prăsitoare și cereale păioase, mașini de erbicidat și fertilizat, mașină de plantat salcie energetică, combină de recoltat salcia energetică, pluguri de zăpadă, sărăriță, etc.

Asigurarea mediului de lucru este considerată esenţială pentru a conferi cadrul necesar activităţilor desfășurate. Din acest punct de vedere au fost depuse eforturi pentru a se realiza și menţine un mediu de lucru adecvat activităţilor din sediul firmei și de la punctele de lucru și avem în vedere asigurarea condiţiilor de lucru la locurile de muncă exterioare. În sediu și la punctele de lucru, dispunem de un sistem adecvat de încălzire, de iluminat şi de amplasare a activităţilor.

Societatea deţine în proprietate în localitatea Întorsura o bază de producţie compusă din: teren – aproximativ 10.000 m.p., din care aproximativ 5.000 m.p. – platformă betonată, pe care se află amplasate silozul de depozitare produse agricole, compus din 8 (opt) celule metalice moderne amplasate pe verticala, cu o capacitate totală de recepționare de aproximativ 7.600 to echivalent grâu, hală procesare semințe echipată complet cu instalații și sisteme de ultimă generație de selectare, tratare și insăcuire semințe, două celule tampon – fiecare cu o capacitate de aproximativ 450 to echivalent grâu, cu destinația de recepționare produse agricole în vederea selectării și tratării pentru obținerea semințelor, uscător cereale cu o capacitate de 24 to/ora echivalent grâu, care folosește drept combustibil GPL, 4 rezervoare de GPL cu o capacitate totală de 10.000 l, conectate direct la uscătorul silozului, cântar electronic și pod basculă de 60 to, laborator pentru determinarea calității produselor dotat electronic cu întreaga aparatură necesară, cabină comandă în care se află panoul de comandă, toate operațiunile de recepționare, selectare, uscare, depozitare, aerare, recirculare în cadrul aceleiași celule, tranzvazare dintr-o celulă în alta, livrare, fiind efectuate electronic.

Totodată, societatea mai deține în imediata vecinătate a bazei de producție proprii, o a doua bază de producție în suprafață de aproximativ 15.000 m.p., pe care se află hala metalica pentru depozitare îngrășăminte chimice și adăpostire utilaje agricole, atelier mecanic, magazie depozitare, spații depozitare deșeuri, cântar mecanic 10 to, construcție birouri, sală mese, spațiu igienizare (dușuri), construcție administrativă.

Incinta și construcțiile sunt prevăzute cu rețea de iluminat subterană și supraterană, rețea alimentare cu apa și PSI, centrale termice pe peleți pentru clădirea administrativă și construcția birouri, post de transformare propriu, împrejmuire gard metalic.